Новини

Впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» як один із шляхів формування європейських демократичних цінностей в учнівському середовищі

19 вер. 2017 231 0 comments

Своєрідною відповіддю на нагальні потреби держави щодо запобігання та протидії торгівлі людьми як деструкції у розвитку суспільства, є впровадження варіативної програми виховної роботи з питань протидії торгівлі дітьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» для загальноосвітніх навчальних закладів.

З метою проведення ефективної і педагогічно-унормованої діяльності щодо профілактики та запобігання торгівлі людьми у вересні місяці 2017 року методистами інституту проведено навчальні тренінги для педагогічних працівників різних категорій. Особливу увагу приділено навчанню класних керівників 7-10 класів опорних шкіл області та ЗОШ І-ІІІ ст., які планують стати опорними закладами.

В процесі роботи педагоги навчалися сучасних інтерактивних виховних технологій,  діяльнісних форм і методів організації дитячого колективу, ознайомилися з основними підходами щодо впровадження даної програми у школі.

В результаті – навчання пройшли більше 140 педагогічних працівників ЗНЗ області.

Успішного вам старту у впровадженні програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» у класних учнівських колективах.

 

Куриш О.С., методист ТОКІППО, відповідальна за впровадження програми.