Новини

Громадсько-активна школа як приклад розбудови дієвого партнерства у громаді

01 січ. 1970 166 0 comments

28 жовтня 2022 року у ТОКІППО відбулося розширене засідання творчої групи «Школа як осередок розвитку громади: сучасні технології формування спільноти однодумців». До участі у роботі засідання були запрошені керівники шкільних клубів соціального підприємництва, педагоги-організатори шкіл і позашкільних закладів освіти, керівники гуртків з рукоділля. Підставою до проведення заходу з таким широким представництвом педагогічних працівників, стала потреба їх активного долучення до реалізації обласного суспільно-патріотичного проєкту «Тримаймо стрій!».

Перед зацікавленими освітянами виступили координатори проєкту: Хома Світозара Олегівна, завідувач центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти, Куриш Оксана Степанівна, методист відділу освітнього адміністрування та Шлапчинська Юлія Юріївна, керівник гуртка «Магія в’язання» Кременецького центру дитячої творчості.

У своєму виступі Світозара Олегівна зосередила увагу на важливих питаннях  волонтерської діяльності школярів, формуванні їх громадянської позиції та патріотичних почуттів та намірів.

Оксана Степанівна представила на обговорення учасниками заходу суспільно-патріотичний проєкт «Тримаймо стрій!». У своєму виступі вона наголосила, що саме громадсько-активна школа, у час воєнного випробування для нашого народу, має стати прикладом розбудови дієвого партнерства у громаді.

Юлія Юріївна Шлапчинська, як професійний консультант проєкту з питання практичного виготовлення теплих речей для вояків ЗСУ, детально пояснила правила в’язання вибраних речей. Юлія Юріївна поділилася інформацією та технологічними секретами виготовлення балаклави, шкарпеток, безрукавки під бронежилет, пояса під шолом тощо.

У підсумку, учасники засідання висловили підтримку реалізації даного проєкту з надією, що кожна робота стане і нашою крапелькою у волонтерському морі підтримки ЗСУ, спрямованої на досягнення Перемоги України у війні з російськими нападниками.

 

Куриш О.С., методист, відповідальна за організацію і проведення заходу.