Новини

Відбувся практикум ,,Оцінювання управлінських процесів в закладах загальної середньої освіти’’

28 вер. 2023 108 0 comments

   З метою підвищення рівня професійних компетентностей щодо організації та проведення самооцінювання освітніх та управлінських процесів у закладах освіти 28 вересня 2023 року для заступників керівників опорних закладів освіти області за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбувся практикум ,,Оцінювання управлінських процесів в закладах загальної середньої освіти’’.

  Про самооцінювання як компонент  професійної діяльності управлінців розповів В. Є. Кавецький, в. о. завідувача кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти ОКІППО, доцент, кандидат педагогічних наук.

   Заступники директора опорного закладу Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. №1. С. В. Терещенко, О. М. Ліщинська поділилися досвідом роботи щодо проведення самооцінювання управлінських процесів закладу освіти як важливої складової самооцінювання освітньої діяльності закладу освіти, приділивши увагу саме особливостям самооцінювання в опорному закладі та його філіях, підкреслили роль педагогічної ради як основного колегіального органу управління закладу освіти у проведенні самооцінювання освітньої діяльності.

   Про реалізацію Стратегії закладу освіти через систему планування, в основі якої річний план роботи розповіла В. Я. Білик, заступник директора Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ст. №2, яка відзначила важливість єдиного курсу розвитку стратегії закладу освіти і стратегії розвитку освіти громади

   Р. Б. Мельничук, методист відділу дошкільної та початкової освіти, підкреслила актуальність упровадження інноваційних та освітніх технологій в управлінській діяльності закладу освіти як необхідний крок до впровадження НУШ в базовій середній школі.

   Разом з О. О. Бас, методистом відділу освітнього адміністрування, заступники керівників обговорили актуальні питання, що виникають в процесі самооцінювання управлінських процесів закладів освіти, зокрема опорних закладів та їх філій, підсумували інформацію, отриману в процесі проведення практикуму, підвищили рівень професійних компетентностей щодо організації та проведення самооцінювання освітніх та управлінських процесів у закладі загальної середньої освіти.