Новини

Вебінар для керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти області

27 лют. 2024 35 0 comments

          27 лютого 2024 року на платформі відеоконференцій Google Meet відбувся вебінар для керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти ,,Самооцінювання освітньої діяльності закладу загальної середньої освіти”.

          Метою даного заходу було удосконалення методичного та практичного рівнів професійних компетентностей  керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти та формування навиків методики проведення самооцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти формування навиків методики проведення самооцінювання якості освітньої діяльності закладу загальної середньої освіти.

          В ході вебінару Любов Соболяк, методист, в.о. завідувача відділу освітнього адміністрування розкрила суть питання ,,Самооцінювання якості освітньої діяльності як важлива складова функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі загальної середньої освіти”. В ході виступу звернула увагу учасників семінару на те, що самооцінювання якості освітньої діяльності – це безперервний процес і результати щорічного самооцінювання впливають на визначення шляхів удосконалення освітніх і управлінських процесів, розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти, планування роботи на наступний рік, внесення змін до стратегії розвитку закладу освіти та прийняття управлінських рішень.

          Основою вебінару був висвітлений практичний досвід адміністрації Куропатницького ліцею Бережанської міської ради. Ольга Жеребецька, директор Куропатницького ліцею Бережанської міської ради у практичному кейсі проалізувала етапи проведення процедури самооцінювання: від створення робочої групи до прийняття управлінських рішень’’. Галина Хамига, заступник директора Куропатницького ліцею Бережанської міської ради продемонструвала практичне використання інформаційно-аналітичної системи EvaluEd для самооцінювання освітніх та управлінських процесів за напрямами ,,Система оцінювання здобувачів освіти закладу освіти” та
,,Педагогічна діяльність педагогічних працівників закладу освіти”. І на завершення директор Ольга Жеребецька поділилась практичними матеріалами із теми ,,Підсумки проведення   самооцінювання освітньої діяльності та реалізація конкретних заходів щодо покращення рівня надання освітніх послуг”. Ольга Михайлівна переконала присутніх, що результати отримані піл час самооцінювання є підставою для прийняття виважених управлінських рішень у розбудові та подальшому вдосконаленні внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладу.