Новини

Вебінар для заступників керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти «Виявлення і подолання освітніх втрат як важливий крок до підвищення якості освіти»

19 бер. 2024 25 0 comments

19 березня 2024 року в Тернопільському ОКІППО за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбувся вебінар для заступників керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти «Виявлення і подолання освітніх втрат як важливий крок до підвищення якості освіти».

Вебінар проводився задля ознайомлення зі стратегіями з компенсації навчальних втрат, визначення умов їх застосування, переваг та недоліків, алгоритму діагностики навчальних втрат учнів.  

О. О. Бас, методист відділу освітнього адміністрування, відзначила актуальність питання виявлення і подолання освітніх втрат і підкреслила важливість набуття навиків роботи з інструментами та методами надолуження задля підвищення якості освіти.

Співдоповідачами на вебінарі були М. М. Кондирєва, методист, в. о. завідувача  відділу методики предметів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів та Т. Г. Іванюк, методист, в. о. завідувача  відділу методики предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури.

Учасники вебінару обговорили актуальні питання з проблем виявлення та подолання освітніх втрат у закладах загальної середньої освіти, розглянули нові стратегії компенсації втрат, визначили алгоритм діагностики навчальних втрат учнів, основні інструменти для вимірювання та методи надолуження освітніх втрат мовно-літературної та математичної галузей, набули навиків роботи з інструментами надолуження освітніх втрат.