Новини

Вебінар «Система методичної роботи в закладі загальної середньої освіти. Роль методичної ради як консультативного органу закладу освіти у формуванні професійної майстерності"

29 лют. 2024 36 0 comments

   29 лютого 2024 року в Тернопільському ОКІППО за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбувся вебінар для заступників керівників (директорів) опорних закладів загальної середньої освіти «Система методичної роботи в закладі загальної середньої освіти. Роль методичної ради як консультативного органу закладу освіти у формуванні професійної майстерності педагогів».

   Вебінар проводився задля визначення нових підходів до організації методичної роботи в системі Нової української школи та підкреслив важливу роль методичної ради в професійному становленні педагогів.  

   О. О. Бас, методист відділу освітнього адміністрування, відзначила, що методична рада є колективним громадським професійним органом у закладі освіти, і підкреслила її координаційну та консультаційну діяльність в опорному закладі освіти та філіях.

   Досвідом роботи з організації методичної роботи в опорному закладі загальної середньої освіти поділилися заступники керівника (директора) Мишковицького ліцею Великоберезовицької територіальної громади  А. П. Озерянська, заступник директора з методичної роботи, та Л. Я. Росяк, заступник директора  з навчально-виховної роботи.

   Учасники вебінару обговорили актуальні питання з проблем організації методичної роботи  в опорних закладах загальної середньої освіти, розглянули нові підходи до організації та змістового оновлення системи методичної роботи у школі, визначили основні напрямки координаційної діяльності методичної ради закладу загальної середньої освіти, обґрунтували  перспективні тенденції розвитку методичної роботи в опорному закладі освіти в умовах Нової української школи, ознайомилися з практичними підходами щодо основних умов розвитку особистості педагога та досягнення ним професійної майстерності.