Новини

Вебінар для заступників керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти «Діджиталізація освіти. Ведення електронних журналів»

30 кві. 2024 11 0 comments

   30 квітня 2024 року в Тернопільському ОКІППО за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбувся вебінар для заступників керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти «Діджиталізація освіти. Ведення електронних журналів».

  Захід проводився задля вдосконалення інформаційно-цифрової компетентності заступників керівників (директорів) закладів загальної середньої освіти через управління закладом освіти шляхом автоматизації одержання, обробки й зберігання інформації та документів в електронній формі.

  Заступники керівників закладів загальної середньої освіти розвивали та вдосконалювали інформаційно-цифрові компетентності, опрацьовували Інструкцію з ведення ділової документації в електронній формі у закладах загальної середньої освіти.

  Ольга Бас, методист відділу освітнього адміністрування, ознайомила присутніх з планом роботи й завданнями вебінару та акцентувала свій виступ на важливості діджиталізації освіти як вимоги часу та інформаційного суспільства.

  Мочук Оксана Богданівна, методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти ОКІППО, обговорила з учасниками вебінару вимоги до ведення електронного документообігу, проінформувала про цифрові ресурси менеджменту документів.

 Заступники керівників закладів загальної середньої освіти: Михайленко Ірина Михайлівна, заступник директора Настасівського ліцею Великоберезовицької селищної ради, Омельчук Андрій Іванович, заступник директора Кременецького академічного ліцею ім. Уласа Самчука -  в процесі обміну досвідом визначили особливості роботи на  електронних освітніх платформах та особливості ведення електронного журналу.

  Гачкевич Марія Василівна, в.о. директора Матвіївського ЗЗСО І-ІІІ ст. Великодедеркальської сільської ради,   розповіла учасникам вебінару про вимоги до зберігання ділової документації закладу освіти в освітній інформаційній системі, підкресливши, що електронний документообіг – це вже не тільки вимога часу, а й правова норма.

  На завершення заходу присутні проговорили алгоритм організації електронного документообігу, розглянули актуальні питання з проблем ведення електронного документообігу, обґрунтували  важливість запровадження створення, ведення та збереження документації в ОІС.