Новини

Долучайтесь до суспільно-патріотичного проєкту «Тримаймо стрій!»

19 жов. 2022 222 0 comments

19 жовтня 2020 року відбувся Четвертий збір лідерів Шкільних клубів соціального підприємництва, волонтерських об’єднань, учнівських активностей закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти. Тема заходу – «Актуальність і продуктивність волонтерських ініціатив учнівської молоді спрямованих на підтримку воїнів ЗСУ». Метою зібрання було формування активної громадянської позиції школярів, утвердження думки про непереможність Збройних сил України, зміцнення єдності громадянського суспільства у боротьбі проти російських загарбників шляхом використання діяльнісних технологій.

Хома Світозара Олегівна, методист, в.о. зав. центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти у своєму виступі зосередила увагу лідерів шкільних клубів соціального підприємництва, волонтерських об’єднань, учнівських активностей закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти на важливості започаткування і підтримки волонтерських ініціатив у школі, позашкіллі та громаді в цілому. Доповідачка наголосила, що у волонтерській діяльності важливим є уміння налагоджувати інтерактивне міжособистісне спілкування, встановлення емоційного контакту між усіма учасниками. А технологія реалізації проєктів є однією із таких, що сприяє об’єднанню школи та громади на спільні патріотичні справи допомоги ЗСУ.

Куриш Оксана Степанівна, методист відділу освітнього адміністрування ознайомила учасників заходу з ідеєю реалізацією обласного суспільно-патріотичного проєкту «Тримаймо стрій!» під гаслом «…Війна, нема часу думати, треба робити!». Завдання проєкту – долучитись до ініціативи в'язати теплі речі для воїнів ЗСУ. Методистка наголосила, що участь у даному проєкту дасть нагоду кожному відчувати себе приналежними до боротьби за свободу, демократію та незалежність України.

Шлапчинська Юлія Юріївна, керівник гуртка «Магія в’язання» Кременецького центру дитячої творчості поділилась своїм досвідом втілення ініціативи проєкту «Тримаймо стрій!» - в’язання для воїнів ЗСУ теплих речей. Юлія Юріївна розказала і продемонструвала важливі правила виконання даних виробів: безрукавки під бронежилет, вовняні шкарпетки, пояси, балаклави, «гуцульські капці» інше.

У процесі обговорення ідеї проєкту «Тримаймо стрій!» учасники наголосили на її актуальності та вирішили братися за діло.

Більше інформації про проєкт шукайте у спільноті центру виховної роботи https://www.facebook.com/groups/206780763071428/     під хештегом #тримаймострій.

Куриш О.С., методист ОКІППО.