Новини

Безперервний професійний розвиток педагогічних працівників як базова засада реалізації завдань НУШ.

23 вер. 2022 240 0 comments

Впровадження концепції НУШ супроводжується оновленням методики навчання та оцінювання школярів, а це у свою чергу вимагає від педагогів набуття відповідних компетентностей шляхом безперервної освіти.

23 вересня 2022 року у ОКІППО відбувся онлайн вебінар на тему «Актуальні питання професійного розвитку педагогічних працівників». Мета заходу - ознайомлення з ключовими аспектами організації системи  професійного розвитку, визначення головних його принципів та засад, розкриття особливості самоорганізації індивідуальної системи професійного розвитку педагога.

Про самомотивацію, про те, як спонукати себе проявляти ініціативу, діяти для досягнення цілей і виконання завдань, як активізувати внутрішні ресурси свої та педагогів у складний період воєнного лихоліття, який переживає наш народ, зреферував Віктор Євгенович Кавецький, кандидат педагогічних наук, в.о. завідувача кафедри педагогіки та психології і інклюзивної освіти. Тема його виступу – «Позитивна самомотивація – ключ особистісного розвитку педагога».

Куриш О.С., методист відділу освітнього адміністрування, розкрила тему «Про важливі питання безперервного професійного розвитку педагогічних працівників». У процесі виступу були визначені головні принципи та засади професійного розвитку, обумовлені особливості самоорганізації власної системи професійного розвитку, опрацьовано алгоритм формування та підтримки мотивації до безперервної освіти педагога.

Практичний характер мав виступ Мочук Оксани Богданівни, методиста Центру інформатики, ІКТ і ДО на тему «Інноваційні підходи до створення портфоліо вчителя: інтелект – карти». Методист констатувала, що інтелект-карти - це ефективний інструмент для вирішення складних завдань і генерації ідей. Їх використовують для будь-якого складного проєкту, в якому потрібно обробити і запам'ятати великий обсяг інформації. Крім цього, даний метод використовують для постановки цілей або планування діяльності.

Захід завершився активним обміном досвіду роботи з питання організації заходів, що сприяють професійному розвитку педагогів, рефлексією щодо отриманої інформації.

 

Куриш О.С., методист, відповідальна за організацію заходу.