Новини

Вебінар «Компетентнісний підхід як засіб розвитку професійної майстерності сучасного заступника керівника закладу загальної середньої освіти»

25 чер. 2024 35 0 comments

   25 червня 2024 року для заступників керівників закладів загальної середньої освіти за допомогою інтернет ресурсу Google Meet відбувся вебінар «Компетентнісний підхід як засіб розвитку професійної майстерності сучасного заступника керівника закладу загальної середньої освіти».

  Ольга Бас, методист відділу освітнього адміністрування, разом з учасниками заходу обговорили сучасні вимоги до посадових обов’язків заступника керівника (директора) закладу загальної середньої освіти та визначили актуальність та необхідність компетентнісного підходу в системі освіти як засобу ефективної професійної діяльності сучасного заступника керівника закладу загальної середньої освіти.

  Оксана Мочук, методист центру інформатики, ІКТ-технологій і дистанційної освіти, розповіла про інформаційно - цифрову компетентність заступника керівника закладу освіти, що є засобом убезпечення в інформаційному просторі. Інформаційно-цифрова компетентність у процесі діджиталізації освіти є однією з важливих вимог часу та інформаційного суспільства.

  Надія Мерена, методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи, разом з учасниками вебінару працювала над формуванням та вдосконаленням психологічних компетентностей задля протидії булінгу в освітньому середовищі.

  Учасники вебінару розвинули та вдосконалили навички компетентнісного підходу у професійній діяльності заступника керівника закладу освіти, обговорили актуальні питання щодо набуття та вдосконалення професійних та ключових компетентностей, обґрунтували основні характеристики, що визначають успішність заступника керівника (директора) з навчально-виховної роботи, а також отримали рекомендації щодо удосконалення психологічних та інформаційно-цифровихкомпетентностей.