Новини

Впровадження дослідно-експериментальної діяльності в опорних закладах загальної середньої освіти в рамках проекту «Школа як осередок розвитку громади».

01 січ. 1970 534 0 comments

20 вересня 2018 року у ТОКІППО відбувся науково-методичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної/методичної роботи опорних шкіл області на тему «Впровадження дослідно-експериментальної діяльності в опорних закладах загальної середньої освіти в рамках проекту «Школа як осередок розвитку громади».

Захід проведено з метою удосконалення управлінської компетентності заступників директорів з навчально-виховної/методичної роботи щодо впровадження та науково-методичного супроводу дослідно-експериментальної діяльності в опорних закладах загальної середньої освіти, створення умов для практичного виявлення громадянської активності учнівської молоді на користь і потреби місцевої громади, розвиток соціального партнерства.

Розвиток громади – складне і нове завдання для сучасної опорної школи, адже його виконання залежить не тільки від рівня сформованості громадянського суспільства, а й від активної позиції кожного вчителя і керівника школи, від діяльності громадських організацій, зареєстрованих на території громади. В контексті даних завдань учасники заходу працювали над проблемою організації дослідницької роботи школи спільно з громадським сектором, впровадження проектної діяльності з громадськими організаціями на користь громади.

Перед учасниками семінару виступив Вітенко І.М., заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва ОКІППО, кандидат географічних наук, який розкрив тему «Актуальні питання впровадження дослідно-експериментальної та інноваційної діяльності в опорних закладах загальної середньої освіти області». Про  науково-методичний супровід дослідно-експериментальної діяльності розказала Олексюк О.Р., викладач кафедри змісту і методик викладання предметів, кандидат педагогічних наук. Методисти інституту Букавин І.Я., Кривокульський Л.Є., Куриш О.С. у своїх виступах зосередили увагу на практичних підходах щодо підбору теми дослідження та кроки реалізації проектів. Практичним досвідом впровадження проекту «Школа як осередок розвитку громади» поділилася Тарас Г.Є., заступник директора з навчально-виховної роботи НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ с. Великі Гаї».

Очікується, що кожна опорна школа вибере власний підхід до організації дослідницької роботи, який буде реалізовуватися на ентузіазмі персоналу, баченні лідерської команди і потребах місцевої громади.

 

Відповідальна за організацію семінару Куриш О.С.