Новини

Формування демократичних цінностей в учнівському середовищі шляхом впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»  

04 лис. 2017 340 0 comments

 

1 листопада 2017 року, з ініціативи начальника  відділу освіти, культури, молоді та спорту Вишнівецької ОТГ Пограничної М.В., на базі Старовишнівецької ЗОШ І-ІІІ ст. проведено тренінг з впровадження програми виховної роботи з питань протидії торгівлі дітьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Колективний навчальний захід відкрила Званецька Н.В., методист з виховної роботи методичного центру Вишнівецької ОТГ.

Куриш О.С., методист ТОКІППО, розкрила соціально-педагогічну проблему протидії торгівлі дітьми, актуальність і сутність змісту програми, її виховні функції.

У тренінгу взяли участь 32 педагогічних працівники: заступники директора з виховної роботи, педагоги-організатори, класні керівники Вишнівецької, Бутинської, Бодаківської, Старовишнівецької загальноосвітніх навчальних закладів.

В процесі динамічної групової роботи педагоги отримали нові знання та навички щодо формування у школярів розуміння понять «особистість», «гідність» «громадянська позиція», впровадження діяльнісних форм і методів у життя дитячого колективу.

Доброзичлива, творча атмосфера, що склалася в процесі виконання педагогами вправ, ігор, інших елементів програми, додала педагогам переконання у доцільності щонайшвидшого впровадження у школах Вишнівецької громади програми виховної роботи з питань протидії торгівлі дітьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».

 

 

Куриш О.С., методист ТОКІППО.