Новини

Про практичні підходи застосування цифрових технологій в роботі заступника директора опорної школи

26 бер. 2021 568 0 comments

25 березня 2021 року відбулося онлайн-засідання Школи педагогічної майстерності заступників директорів з навчально-виховної роботи опорних закладів області на тему «Цифрова компетентність заступника директора ЗЗСО».

Метою і завданням засідання було ознайомлення учасників з інноваційними підходами щодо застосування цифрових технологій у ЗЗСО, використання Googl сервісів в роботі заступника директора та обмін досвідом організації цифрового освітнього середовища в опорній школі.

Науково-методичний супровід засідання Школи педагогічної майстерності ЗДНВР здійснювала Олексюк О.Р., викладачка кафедри змісту і методик навчальних предметів, кандидат педагогічних наук. У своєму виступі Олеся Романівна зосередила увагу учасників на актуальних завданнях керівництва школи щодо розвитку інформаційно-цифрової компетентності педагогічних працівників в умовах цифровізації освіти.

Родзинкою засідання ШПМ був обмін досвідом з питання цифровізації освітнього процесу в опорних школах:

Ліщинська Ольга Мирославівна, ЗДНМР Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ознайомила учасників заходу з успіхами адміністрації школи щодо здійснення електронного управління опорним закладом та його філіями.

Про рівень інформатизації ОЗО «Білокриницька ЗОШ І-ІІІ ст. Кременецької міської ради» розповіла заступниця директора школи Шевчук Оксана Сергіївна.

Білик Валентина Ярославівна, ЗДНВР Лановецької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 детально і переконливо продемонструвала переваги використання у роботі закладу електронного щоденника, як ефективного веб-інструменту для забезпечення продуктивної комунікації сім'ї та школи.

Цінним досвідом щодо впровадження ІКТ в організації освітнього процесу в інклюзивних класах (а їх у школі 10!) поділилася Синюк Наталія Іванівна, ЗДНВР опорного навчального закладу «Монастириська загальноосвітня школа       І-ІІІ ступенів».

Власний досвід використання Goоgle Диска та Goоgle Документи у професійній діяльності представила Наталя Михайлівна Сигіль, ЗДНВР опорного закладу «ЗОШ І-ІІІ ст. с. Яблунів» Копичинецької міської ради. Надія Михайлівна продемонструвала колегам свій доробок, який надійно зберігає на Goоgle Диску та Goоgle Документах.

Отже, продемонстрований досвід застосування ІКТ в діяльності заступника директора, переконливо засвідчив, що формування та розвиток цифрової компетентності педагога є актуальним і невідкладним завданням для кожного закладу загальної середньої освіти.

Куриш О.С., методист відділу освітнього адміністрування.