Новини

Про участь представників пілотних шкіл Тернопільщини у проекті «Школа як осередок розвитку громади»

22 лис. 2017 461 0 comments

З 13 по 15 листопада 2017 року в місті Ірпінь відбувся навчально-практичний тренінг за проектом «Школа як осередок розвитку громади».

У заході взяли участь  представники загальноосвітніх навчальних закладів Тернопільської, Івано-Франківської, Київської та Полтавської областей – переможці конкурсу «Школа як осередок розвитку громади», оголошеного Всеукраїнським фондом «Крок за кроком», який підтримується Фондом Чарльза Стюарта Мотта.

Серед щасливців, що вибороли перемогу у конкурсі, стали активні педагоги НВК«ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ с. Великі Гаї» Великогаївської ОТГ Тернопільського району – Майка О.Р., Мудра О.М., Сагаль Н.І., Сівінська О.З. та креативні вчителі НВК «Кременецька ЗОШ І-ІІІст.№5-ДНЗ» – Ляхович Т.А., Малькова І.Я., Бендасюк Н.О., а також методист відділу освіти Кременецької міської ради Шевчук Л.Ф. До участі у заході також запрошено Куриш О.С., методиста відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб ТОКІППО.

Даний проект спрямований на досягнення двох головних цілей, які були визначені в результаті аналізу попередніх проектів в рамках програми «Школа як осередок розвитку громади», а також з урахуванням сучасних змін у напрямі децентралізації управління: розроблення та презентація Індексу Інституційної Спроможності як інструменту оцінювання та розвитку навчального закладу та представлення підприємництва як однієї з найважливіших компетентностей, яка може бути включена в шкільну програму та позакласні заходи (шляхом створення шкільних клубів підприємництва).

В рамках тренінгу учасники ознайомилися з досвідом роботи Борівського НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» Макарівського району Київської області. Шляхом інтерактивних форм і методів педагоги вчилися «картуванню громади», проводили «дослідження у громаді», «оцінювали потреби громади», інших інноваційних технологій щодо розбудови партнерства школи і громади.

Захід організували і провели досвідчені тренери О.І Боярчук., С.В. Королюк та координатор Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» М.В.Ворон.

Маємо велике сподівання, що, спільно з представниками пілотних шкіл, будемо успішно впроваджувати та поширювати серед навчальних закладів області ідею створення шкільних клубів підприємництва та застосовувати технологію ІІС як сучасний інструмент оцінювання та розвитку навчального закладу у практику.

 

Координатор проекту Куриш О.С.