Новини

Директори опорних шкіл області навчалися практичних підходів щодо визначення рівня інституційної спроможності закладу освіти

18 січ. 2019 564 0 comments

17 січня 2019 року у ТОКІППО відбувся тренінг для директорів опорних закладів загальної середньої освіти області на тему «Використання Індексу інституційної спроможності закладу загальної середньої освіти як ефективної технології самооцінювання освітнього процесу». Метою заходу було ознайомлення його учасників з сутністю інституційної спроможності ЗЗСО, методикою розрахунку індексу інституційної спроможності ЗЗСО; практичними підходами щодо застосування інструменту визначення рівня інституційної спроможності.

Керівники опорних шкіл набували практичних навиків визначення ступеня вияву рівня ІІС у в освітній сфері «Лідерство. Керівництво. Врядування». Інтерактивна форма роботи сприяла засвоєнню новацій, що сприяють гармонізації системи відносин між усіма учасниками освітнього процесу; реалізації принципів демократичного управління та врядування; створення системи рівного доступу до публічної інформації, делегування лідерських повноважень серед учасників освітнього процесу; розробки і впровадження довготермінових і короткотермінових стратегій школи та інше.

В процесі навчання учасники ознайомилися з змістом індикаторів,  обговорювали та «приміряли» ступінь вияву рівня інституційної спроможності до умов своєї школи.

В результаті навчання, учасники тренінгу переконались у ефективності технології самооцінювання освітнього процесу та підтримали ідею провести навчання фасилітаторів, які проведуть процедуру самооцінювання в кожній опорній школі області.

Куриш О.С., методист відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб ТОКІППО, відповідальна за організацію та проведення заходу.