Новини

Керівники шкіл Підволочиської ОТГ навчалися сучасній методиці оцінювання освітніх й управлінських процесів закладу загальної середньої освіти

19 гру. 2018 554 0 comments

18 грудня 2018 року відбувся семінар-практикум «Визначення Індексу інституційної спроможності закладів загальної середньої освіти в умовах державно-громадського управління освітою» який організували та провели Тернопільський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (методист Куриш О.С.) та Методичний кабінет відділу освіти Підволочиської селищної ради (керівник Сакевич Р.Р.).

Метою практикуму було ознайомлення керівників шкіл Підволочиської ОТГ з методологією запровадження інституційного аудиту як нової форми комплексної зовнішньої перевірки й оцінювання освітніх й управлінських процесів закладу освіти.

У теоретичному модулі заходу учасниками було з’ясовано що, Індекс інституційної спроможності (ІІС) характеризує стан сталого розвитку ЗЗСО і за допомогою якого можна: вивчити та описати ситуацію в закладі освіти, ідентифікувати як досягнення, так і проблеми та виклики, обговорюючи їх відкрито; на основі аналізу визначити можливі стратегічні напрями розвитку; здійснювати моніторинг та оцінку досягнутих змін; сприяти сталому розвитку.

У практичній частині семінару керівники шкіл зосередили увагу на оцінюванні рівня інституційної спроможності в сфері «Освітнє середовище». Педагоги знайомилися з переліком питань за кожним індикатором даної освітньої сфери, обговорювали та приймали рішення, щодо рівня на якому перебуває школа та, відповідно до отриманих результатів самооцінювання, вносили пропозиції до укладання Плану дій з розвитку інституційної спроможності закладу освіти.

Семінар-практикум проходив у Підволочиській гімназії імені Івана Франка (директор Коцій О.В.), де було створено всі умови для комфортної та результативної роботи.

 

Методист відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб О.С.Куриш.