Новини

Про створення та організацію діяльності в опорних закладах шкільних клубів соціального підприємництва.

21 гру. 2018 540 0 comments

Серед актуальних питань діяльності Нової української школи є розвиток у школярів підприємливості та ініціативності через застосування знань у практичних навичках. Залучення учнівської молоді до соціального підприємництва шляхом клубної діяльності, допоможе школярам краще усвідомлювати і оцінювати роль малого бізнесу, свого місця в бізнесі і суспільстві; навчатиме партнерству, командному стилю, вмінню спілкуватися, взаємодіяти з іншими людьми; розвивати підприємливість та ініціативність через застосування знань у практичних навичках.

З метою втілення вищезазначених завдань Нової української школи 20 грудня 2018 року у ТОКІППО організовано тренінг на тему «Школа як осередок розвитку громади: планування діяльності шкільного клубу соціального підприємництва», учасниками якого були педагоги-організатори опорних шкіл та закладів загальної середньої освіти, які планують стати опорними.

Учасники заходу працювали над вибором ідеї проекту, що сприяла б розвитку туризму в конкретно узятому селі чи громаді, розвивала підприємницькі здібності школярів, популяризувала бізнес-знання серед учнівської молоді.

Інформацію про розвиток туристичної галузі на Тернопільщині, плани на перспективу представив начальник відділу туризму Тернопільської облдержадміністрації Яцків Ростислав Ігорович.

Інтерактивні методи роботи сприяли створенню банку ідей для розвитку туризму у рідному краю та їх реалізації у рамках діяльності шкільних клубів соціального підприємництва.

Захід організувала і провела методист Куриш О.С.