Новини

Методичний супровід організації роботи з документами у закладах загальної середньої освіти

26 лют. 2019 786 0 comments

Методичний супровід законодавчих змін в освітньому процесі було розглянуто на засіданні Школи професійного зростання, учасниками якої були новопризначені працівники методичних служб та органів управління освітою ОТГ області.

Із загальними вимогами щодо документування управлінської інформації та організації роботи з документами у закладах загальної середньої освіти присутніх ознайомила Когут О.І., заступник директора з науково-педагогічної, навчальної роботи та інформаційно-комунікаційних технологій ОКІППО, кандидат філологічних наук, доцент.

Інформацію про документування управлінської інформації в електронній формі та організацію роботи з електронними документами в діловодстві представив Мисик В.С., заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи ОКІППО, кандидат історичних наук.

Методистом, в.о. завідувача відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб Соболяк Л.Є. роз`яснено положення нової Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 25.06.2018 №676, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.09.2018 за № 1028/32480, надано методичні рекомендації щодо покрокового документування управлінської інформації та формування номенклатури справ. Із темою «Стратегічний менеджмент хмарних і мобільних технологій» виступила Комарницька О.М., заступник директора з  навчально-виховної роботи Великоглибочецької ЗОШ І-ІІІ ст. Тернопільського р-ну, яка продемонструвала свій практичний досвід ведення ділової документації заступником директора закладу загальної середньої освіти.

Новопризначені працівники методичних служб та органів управління освітою ОТГ мали змогу в ігровій формі відповісти на тестові завдання щодо документування управлінської діяльності, складання номенклатури, норм і правил, які стосуються листування, написання розпорядчих документів та розгадати ребуси, щодо структури проведення педагогічних рад.

Учасникам заходу були роздані методичні матеріали для використання в роботі та надано вичерпні відповіді щодо документування управлінської та розпорядчої діяльності у закладах загальної середньої освіти.