Новини

Практикум пошуку ефективних форм і методів діяльності учнівських об’єднань

03 лис. 2020 382 0 comments

29 жовтня 2020р. відбувся вебінар-практикум на тему «Шкільні клуби підприємництва як інноваційний метод формування в дітей підприємливості та соціальної відповідальності», учасниками якого були педагоги-організатори опорних шкіл, гімназій, ліцеїв та колегіумів, керівники шкільних клубів соціального підприємництва. Метою заходу було вироблення сучасних підходів щодо розвитку шкільного підприємства в умовах дистанційного та змішаного навчання, обмін ідеями та досвідом співпраці школи, родини та громади.

Куриш О.С., методист ОКІППО, координатор діяльності ШКСП, виступила з темою «Міні-проекти як метод налагодження мнемонічних зв’язків сучасного покоління школярів з історичною спадщиною сім’ї, громади через дослідження родинних реліквій» та запропонувала до обговорення проєкт «Родинна реліквія». Учасники практикуму обговорювали ідеї та ділилися інформацією про організацію клубної роботи в умовах карантину і дистанційного навчання. В процесі обговорення педагоги зійшлися на думці, що роботу клубів та волонтерських об’єднань доцільно організовувати в малих групах, а мотивацією до діяльності можуть бути міні-проєкти, як наприклад, «Родинна реліквія».

Методичні поради щодо здійснення проєкту «Родинна реліквія» розміщені на сайті ОКІППО «Освіта Тернопільщини в умовах децентралізації» (http://otg.ippo.edu.te.ua), у рубриці «Наші успіхи».

Відповідальна за проведення заходу Куриш О.С.