Новини

Про перебіг Другого збору лідерів Шкільних клубів соціального підприємництва

09 лис. 2020 516 0 comments

Шкільні клуби соціального підприємництва на подіумі ідей: досягнення та проблеми – під таким гаслом працював Другий збір лідерів Шкільних клубів соціального підприємництва опорних закладів області. До участі у заході також були запрошені і представники волонтерських об’єднань гімназій, ліцеїв та колегіумів. Метою заходу було вироблення плану дій щодо розвитку шкільного підприємства в умовах дистанційного та змішаного навчання, обмін ідеями та досвідом співпраці школи, родини та громади.

Учасників Другого збору привітав заступник директора ОКІППО Ігор Михайлович Вітенко. У своєму виступі він наголосив, що діяльність шкільних клубів соціального підприємництва є інноваційною формою інтеграції освітнього середовища школи, сім'ї, громади і сприяє розвитку підприємницьких компетентностей та життєвої зарадності школярів.

Лідери ШКСП виступили на подіумі ідей. Вони ділилися досвідом втілення діяльності в час карантинних обмежень. Серед інших виступів цікавий проект представила Сигіль Юлія, лідерка ШКСП ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Яблунів Копичинецької ОТГ – «Календар «Яблунів крізь призьму часу».

Обговорюючи проблеми діяльності ШКСП, методист ОКІППО Куриш О.С. наголосила, що мотивацією для діяльнісного, соціального самовизначення та підприємливості в умовах карантину і змішаного навчання є втілення різнопланових проєктів, серед яких – «Родинна реліквія».

Мочук Оксана Богданівна, методист центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ОКІППО запропонувала учасникам заходу зреалізувати волонтерський проєкт «ІКТ волонтерство». Методист зробила міні-майстер клас щодо організації роботи ШКСП у середовищі Classroom: використання додатків Google для налагодження взаємодії між учасниками освітнього процесу. Оксана Богданівна заохотила старшокласників долучитися до волонтерського руху щодо навчання дорослих ІКТ та медіа грамотності.

Вибір залишається за лідерами та учасниками Шкільні клуби соціального підприємництва опорних шкіл та волонтерських об’єднань гімназій, ліцеїв, колегіумів, інших представників активної учнівської громадськості.

 

Відповідальна за організацію заходу – Куриш О.С.