Новини

Про онлайн тренінг. Як заступнику директора ЗЗСО застосувати платформу Classroom в організації дистанційного навчання

23 вер. 2020 506 0 comments

З метою надання освітніх послуг для забезпечення належного рівня сформованості інформаційно-комунікаційної компетентності заступника директора закладу загальної середньої освіти в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа»  у ТОКІППО відбувся онлайн тренінг «Хмарні сервіси Google в роботі заступника директора ЗЗСО. Classroom як одна з платформ організації дистанційного навчання».

Перед учасниками тренінгу стояло завдання  розвивати та удосконалювати інформаційно-цифрові компетентності для впровадження хмарних сервісів Google в управлінні освітнім процесом у закладі освіти; набути практичних навиків використання додатків Google для налагодження взаємодії між учасниками освітнього процесу.

Захід відкрила методист відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб Куриш О.С.   Виступаюча зосередила увагу учасників заходу на питанні, а для чого заступнику директора володіти навиками роботи у Classroom?

  • По перше, щоб бути в авангарді використання новацій в освітньому процесі: ви знайомі, ви володієте, ви рекомендуєте і спонукаєте педагогів школи до використання;
  • по друге, для здійснення внутрішнього моніторингу, що передбачає систематичне відстеження та коригування результатів навчання кожного здобувача освіти;
  • по третє, для підвищення ефективності планування своєї діяльності, використання сучасних підходів до організації освітнього процесу – онлайн відвідування уроків ін.;
  • четверте, втілення педагогіки партнерства – налагодження співпраці зі здобувачами освіти, їх батьками, працівниками закладу освіти у віртуальній формі.

Майстер-клас використання хмарних сервісів Google для налагодження взаємодії між учасниками освітнього процесу провела Мочук О.Б.., методист центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО.  Під дистанційним керуванням тренера учасники вчилися  працювати на платформі Google Classroom, створювати опитування за допомогою Google Форми ін.

Олексюк В.П., методист центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук розлого і детально роз’яснив  методологію використання хмарних сервісів Google у роботі педагога. Ознайомив з G Suite –  зручними інструментами дистанційної комунікації (Gmail, Google Drive, Google Sheets, Google Calendar).

Заступники директора ЗЗСО мали можливість поспілкуватись з тренерами у чаті та отримати відповіді професіоналів на актуальні питання роботи в Classroom.

Співорганізаторка заходу – методист Куриш О.С.