Новини

Організація профільного навчання як ключове завдання сучасного закладу загальної середньої освіти

25 чер. 2020 440 0 comments

24 червня 2020 року у ТОКІППО проведено веб-семінар на тему: Пришвидшення старту старшої профільної школи як ключове завдання сучасного закладу загальної середньої освіти. Метою заходу було актуалізувати питання пошуку ефективних підходів впровадження профільного навчання та підвищення якості викладання профільних предметів в ЗЗСО. У вебінарі взяли участь ЗДНВ/МР гімназій, ліцеїв, колегіумів та опорних закладів області, а також методисти та науково-методичні працівники інституту післядипломної педагогічної освіти.

Захід відкрив заступник директора ТОКІППО Вітенко І.М., який зазначив, що, відповідно до плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження в області Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», створення мережі профільних закладів загальної середньої освіти уже стартує у 2020/2021 навчальному році. І, у зв’язку з тим, що планування роботи ЗЗСО на новий 2020/2021 навчальний рік у розпалі, потреба обговорити дане питання,  накреслити перспективу є актуальною і доцільною.

Модератор заходу Куриш О С., методист відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб у своєму виступі зосередила увагу на аналізі організації профільного навчання в закладах загальної середньої освіти у 2019/2020 н.р. та здійсненні методичного супроводу освітнього процесу щодо вирішення завдань профільної освіти.

Методисти інституту – Букавин І.Я., Гайда В.Я., Іванюк Т.Г., Кондирєва М.М., Кривокульський Л.Є., Криховець-Хомяк Л.Я., Мартинюк Л.О., Турчин О.В., Уруська Л.В. зосередили увагу учасників вебінару на методичних аспектах викладання профільних предметів у школі. Наскрізною лінією у виступаючих було те, що сучасний підхід до викладання профільних предметів вимагає певних змін у місії, змісті, організації освітнього процесу, впровадження новітніх дидактичних засобів та педагогічних технологій.

Учасники заходу ознайомилися з індикаторами оцінювання рівня організації профільного навчання та домовилися щодо подальшої співпраці у напрямку організації підвищення професійного розвитку педагогічних працівників, які забезпечують допрофільне, профільне навчання та профорієнтаційну роботу в гімназіях, ліцеях, колегіумах та опорних ЗЗСО.

Інформаційно-комунікаційне забезпечення вебінару здійснювала Мочук О.Б., методист центру інформатики, ІКТ і ДО.

Запис відео вебінару можна переглянути на сайті ТОКІППО у розділі «Методична робота: профільне навчання».

Куриш О.С., методист, відповідальна за організацію веб-семінару.