Новини

Проектна діяльність Шкільних клубів соціального підприємництва в контексті розвитку громади: МЕДІАХАБ як освітній простір

26 лют. 2021 488 0 comments

Сучасна школа у своїй діяльності зобов’язана пропонувати форми і методи роботи, що сприятимуть формуванню у школярів умінь і навичок критично сприймати, інтерпретувати та аналізувати інформацію. Тому, з метою підвищення рівня компетентності керівників Шкільних клубів соціального підприємництва опорних закладів області щодо медіаграмотності та медіа культури, 25 лютого 2021 року у Тернопільському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання проблемної групи на тему «Проектна діяльність ШКСП в контексті розвитку громади: МЕДІАХАБ як освітній простір».

Перед учасниками заходу з тематичною міні-лекцією виступила Городецька О.В., доцент кафедри менеджменту і методології освіти ОКІППО, яка окреслила сучасні підходи щодо формування медіа культури освітнього простору закладу загальної середньої освіти.

Методист відділу освітнього адміністрування Куриш О.С. запропонувала учасникам обговорити ідею нового проекту – створення шкільного МЕДІАХАБу. Серед розмаїття підходів щодо набуття школярами практичних навиків медіаграмотності, цікавою формою роботи у МЕДІАХАБі може бути виготовлення власного медіаконтенту: «Шкільне ТБ», студія «Відеокліп», «Майстерня мультиплікації», «Електронна газета» інше.

Практичне застосування інструментів Google в організації та діяльності шкільного МЕДІАХАБу для учасників заходу продемонструвала Мочук О.Б., методист центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти. Зокрема, вона зосередила увагу на відео-технології, як чудовому інструменті для комунікації та залученні як шкільної, так і з поза меж школи, аудиторії.

В результаті засідання проблемної групи напрацьовано методичні рекомендації «Формування медіа культури освітнього простору ЗЗСО».

Відповідальна за проведення заходу Куриш О.С., методист.