Новини

Вебінар для новопризначених керівників закладів загальної середньої освіти ,,Системний самоаналіз документування управлінської діяльності у закладі загальної середньої освіти”

23 лют. 2021 278 0 comments

Відповідно до плану роботи інституту 19 лютого 2021 року проведено  вебінар для новопризначених керівників закладів загальної середньої освіти "Системний самоаналіз документування управлінської діяльності у закладі загальної середньої освіти".

Мета заходу: Підвищення методичного та практичного рівнів управлінської та професійної компетентностей  керівників закладів загальної середньої освіти; формування навиків ведення документування управлінської діяльності та вивчення документації при проведенні самооцінювання якості освітніх і управлінських процесів у закладі загальної середньої освіти.

Вебінар проведено на онлайн-платформі Meet.

З вітальним словом та розкриттям теми ,,Стратегічні цілі та пріоритетні напрями управлінської діяльності керівника ЗЗСО” звернувся Петровський О.М., директор ТОКІППО, кандидат історичних наук, доцент. Соболяк Л.Є., методист, в.о. завідувача відділу освітнього адміністрування ТОКІППО  висвітлила тему ,,Документування управлінської інформації у ЗЗСО” та сформулювала особливі вимоги до складання деяких видів документів.   Тему ,,Документообіг закладу загальної середньої освіти через використання сучасних інформаційних та web технологій у діловодстві” розкрила Олексюк О.Р., викладач кафедри змісту і методик навчальних предметів ТОКІППО, кандидат педагогічних наук. Надав рекомендації із формування стратегії розвитку  та статуту закладу освіти Пемковський В.Й., директор опорного закладу Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Козак Л.І., директор опорного закладу ,,Більче-Золотецький НВК  ЗОШ І-ІІІ ступенів”  Більче-Золотецької ОТГ поділилась досвідом проведення самооцінювання управлінських процесів та розказала про хід проведення інституційного аудиту в опорному закладі ,,Більче-Золотецький НВК  ЗОШ І-ІІІ ступенів”  Більче-Золотецької ОТГ. При формуванні практичних навиків проведення  самоаналізу ведення документації у ЗЗСО під час самооцінювання якості освітніх та управлінських процесів Соболяк Л.Є. акцентувала увагу на тому, що правильне документування управлінської інформації та належна організація роботи з документами значно підвищує оперативні прийняття управлінських рішень і якість розглядання виробничих питань, а самооцінювання як важлива складова функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти допомагає керівництву оперативно реагувати на виклики, відстежувати динаміку та визначати напрями розвитку закладу освіти.