Новини

Школа як осередок розвитку громади: від учнівського самоврядування – до лідерства в громаді

01 лис. 2018 844 0 comments

В умовах творення Нової української школи завданням виховання є створення таких умов, за яких може розвинутися людина європейського мислення: добре знати себе, використовувати власний потенціал, вміти створювати ситуації успіху, розробляти й реалізовувати власний життєвий сценарій. За таких умов педагог-організатор має бути готовий до інноваційної діяльності.

29 жовтня 2018 року відбувся тренінг для педагогів-організаторів опорних шкіл області, метою якого було удосконалення компетентності педагогів-організаторів з питання формування школярів як соціально активної особистості, самореалізації в умовах опорного закладу, готовності до діяльності на користь громади.

Захід відкрила Хома С.О., в.о. завідувач центру виховної роботи ОКІППО. Вона ознайомила учасників з організаційними засадами діяльності школи управлінської майстерності учнівського самоврядування в умовах опорного закладу. Педагоги практикували сучасні форми роботи щодо організації учнівської молоді, які спонукали самостійно аналізувати інформацію, критично мислити, швидко адаптуватися до змін, співпрацювати в команді тощо. В процесі інтерактивної гри «Світове кафе» педагоги – організатори шукали відповідь на питання «Що могло б зробити шкільне життя (життя громади) цікавішим». У підсумку роботи учасники тренінгу отримали електронний варіант тематичних методичних матеріалів.

 

Інформацію підготувала методист Куриш О.С.