Новини

Відбувся семінар-практикум «Технології проведення внутрішньошкільного моніторингу»

06 лис. 2017 242 0 comments

«Якщо не вимірювати свої результати,
не можна відрізнити успіх від поразки».
Девід Осборн

 

Під таким гаслом 31 жовтня 2017 року в Тернопільському ОКІППО відбувся семінар-практикум «Технології проведення внутрішньошкільного моніторингу». На цей захід, організований центром моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності, були запрошені заступники директорів опорних шкіл та їх філій з навчально-виховної роботи.

Захід передбачав акцентувати увагу учасників на процесах, які відбуваються в галузі освітніх вимірювань в Україні.

Заступник директора з питань моніторингу якості освіти та ЗНО Шайнюк Ю.Ч. ознайомив присутніх з нормативно-правовим забезпеченням функціонування освітнього моніторингу та зовнішнього незалежного оцінювання в Україні.

Методист центру моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності Олійник О.Й. акцентувала увагу учасників семінару на міжнародних порівняльних дослідженнях  оцінювання якості освіти та українських перспективах участі у таких дослідженнях.

З досвідом Польщі щодо аналізу системи освіти за допомогою інструментів доданої освітньої вартості ознайомила присутніх в.о. завідувача центру моніторингу якості освіти, ЗНО та інформаційно-аналітичної, видавничої діяльності Онищук Л.З.

Директор Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Макарик С.Р. поділилася технологією проведення моніторингу рівня навчальних досягнень учнів школи.

На завершення семінару учасники взяли участь у практичному занятті «Визначення показників оцінювання якості освіти».