Новини

Cемінар-практикум для відповідальних за використання хмарних освітніх навчальних сервісів (ХОНС) в опорних школах

18 кві. 2018 562 0 comments

17 квітня 2018 року відбувся семінар-практикум для відповідальних за використання хмарних сервісів на тему: «Хмарні сервіси в освіті. Створення сайту опорного навчального закладу за допомогою CMS MODx», учасниками якого були відповідальні за використання хмарних сервісів опорних шкіл та закладів загальної середньої освіти, які планують стати опорними.

Метою семінару було показати шляхи використання форм хмарних технологій в управлінні інформаційним освітнім простором опорних закладів області, популяризація платформи CMS MODx для створення сучасних сайтів школи.

У теоретичному модулі учасники заходу слухали інформацію про хмарні сервіси в освіті, поняття web–сайту, класифікацію web – сайтів та детальний аналіз впровадження освітніх сервісів у опорних закладах області, яку представили Кривокульський Л.Є. методист, в.о. завідувача центру інформатики, ІІКТ ДО ТОКІППО та Вельгач А.В., методист центру ІІКТ ДО ТОКІППО, кандидат фізико-математичних наук, Габрусєв В.Ю., методист центру ІІКТ ДО ТОКІППО, кандидат педагогічних наук.

Практичний модуль складався зі спроби створення учасниками сайту школи та проведення вебінарів опорними закладами загальної середньої освіти.

Проведено анкетування та детальний аналіз результатів впровадження хмарних освітніх технологій в освітній процес ОНЗ координатором ХОНС методистом центру ІІКТ ДО ТОКІППО, кандидатом педагогічних наук Олексюком В.П.

Педагоги, відповідальні за використання хмарних сервісів, отримали  методичні рекомендації про етапи розробки web–сайту, визначення цілей структурної схеми сайту, Web–дизайн, верстку та програмування, тестування й розміщення сайту в мережі Інтернет, вибір систем керування контентом, систему керування вмістом ModX, сучасні платформи для проведення вебінарів та веб-конференцій.

Пропозиції учасників семінару будуть опрацьовані та подані на розгляд адміністрації інституту, управлінню освіти ОДА

Відповідальний за організацію та проведення заходу Кривокульський Л.Є.