Новини

Інструктивно-методична нарада щодо завершення 2017/2018 навчального року

16 кві. 2018 581 0 comments

12 квітня 2018 року керівники  методичних служб області та представники адміністрації закладів освіти обласної комунальної власності взяли участь в інструктивно-методичній нараді з питань закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у закладах загальної середньої освіти.

В ході наради начальник управління освіти і науки Хома О.З. та директор ТОКІППО Петровський О.М. висвітлили актуальні питання розвитку освіти Тернопільщини в умовах реалізації Концепції Нової української школи. Суть автономії суб’єктів освітньої діяльності та академічної свободи учасників освітнього процесу розкрив Брик Р.С., доцент, в.о. завідувача кафедри менеджменту і методології освіти ОКІППО, кандидат педагогічних наук. Заступник директора з науково-педагогічної, навчальної роботи та інформаційно-комунікаційних технологій ОКІППО Когут О.І. проаналізувала систему підвищення кваліфікації у ТОКІППО відповідно до нового закону “Про освіту”.

Про організоване завершення 2017/2018 навчального року та особливості проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання розказав Шайнюк Ю.Ч., заступник директора з питань  зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти ОКІППО.       Коненко Л.Б., методист, в.о. завідувача відділу дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти ОКІППО, Букавин І.Я., методист, в.о. завідувача відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ОКІППО, Кондирєва М.М. та Пришляк І.М., методисти відділу  методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ОКІППО надали методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації у закладах загальної середньої освіти в 2017/2018 навчальному році, звернули увагу присутніх на зміни щодо проведення ДПА у 4-х та 9-х класах.

Питання конкурсного відбору підручників розглянув І.М.Вітенко, заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва ОКІППО.                                    

На окремі запитання присутніх щодо методичного забезпечення завершення 2017/2018 н.р. та проведення ДПА учнів(вихованців) у закладах загальної середньої освіти відповіла методист, в.о. завідувача відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб Соболяк Л.Є.