Новини

Горить свіча і пам'яті сльоза

05 бер. 2018 1119 0 comments

                                    

Горить свіча і пам`яті сльоза,
Додолу з неї  краплями стікає,
Земля ридає, плачуть небеса,
Героїв Україна пам`ятає ...

 У віхолах з морозом минає четверта зима від часу Революції гідності, коли у боротьбі зі злом, яскраво спалахнули і злетіли на небеса зірочки-душі Героїв Небесної Сотні. Їх вчинок запалює в серцях українців полум`я патріотизму та вірної любові до України. На їхньому прикладі підростають і вчаться діти.

23 лютого 2018 року у дошкільному навчальному закладі с.Білобожниця (директор Черкасова О.С.) відбувся пам’ятний захід «Гори, гори, моя свіча».

Діти старшої групи (вихователь Яцків С.Т., музичний керівник Ставнича Н.П.).   проникливо читали вірші про любов до Батьківщини, розкривали, що для них означає поняття гідності, справедливості, мужності і відданості. Із тривогою в голосі, до  дошкільнят у віршах  зверталась ненька - Україна (вихователь Кучма М.В.). Зворушливо звучало звернення полеглого героя до матері (Яцків О.).

Діти не лише зрозуміли, хто такі патріоти, що означає любити свій край, а й своєю дитячою душею відчули біль матерів, які втратили своїх рідних, переглянувши сценку про те, як уві сні до дитини приходить з ангелом брат, який полинув в небеса разом з Небесною Сотнею. 

Герої не вмирають! Їх подвиг житиме вічно у пам’яті вдячних нащадків. А всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави і чистого неба над головою.

У проведенні заходу взяли участь народний депутат України Барна О.С. та депутат обласної ради, директор ПАП «Дзвін» Градовий В.С.  Вони прибули з щедрими гостинцями. Зокрема, Олег Степанович, за кошти депутатського фонду подарував для дитсадка нову комп’ютерну техніку: комп’ютер, принтер, проектор з екраном. Градовий В.С. постійно цікавиться життям, піклується про вихованців нашого дитсадка, надає спонсорську допомогу. І сьогодні колектив ДНЗ та діти отримали солодощі  від почесних гостей. 

За кошти Білобожницької ОТГ садочок отримав ноутбук і підключення до мережі Інтернет. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Білобожницької сільської ради Грицик Г.Я. відзначила згуртованість колективу, високу майстерність вихователів та музичного керівника у проведенні заходу, приуроченого Небесній Сотні «Гори, гори, моя свіча» .

 Оксана Черкасовa
директор КДНЗ с.Білобожниця