Новини

У Білобожницькій ОТГ – волонтер проекту GoCamp AfterSchool

05 бер. 2018 1279 0 comments

 

       За підтримки Міністерства освіти і науки України та за сприяння Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив Білобожницька ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилась до програми GoCamp AfterSchool.

       Координатором проекту виступила вчитель англійської мови Сава Людмила Ярославівна. Директор школи Лесик Л.А. створила ініціативну групу у складі вчителя англійської мови Ільчишин А.В., вчителя інформатики Барни О.В., педагога-організатора Романів Г.П. Склали план роботи і з нетерпінням чекали приїзду волонтера.

                                              Хронологія подій:

26 лютого. Білобожницька ЗОШ I-III ступенів зустрічала носія англійської мови, волонтера з Румунії Елену-Руксандру Сенюк. Відбулася урочиста зустріч в актовій залі школи. Розпочався захід звучанням гімнів обох держав : України та Румунії , що дуже зворушило нашу гостю. З теплим привітанням звернулась до Елениі директор школи Лідія Лесик, висловивши свої надії на продуктивні три тижні навчання, розвитку тренувальних навиків учнівства, а також наголосила про подальшу співпрацю Елени з школою. Презентація, розроблена старшокласниками, дала змогу волонтеру познайомитись зі школою, її традиціями, а також з селом Білобожниця.

27 лютого. Другий день у школі був дуже насиченим. Учні і волонтер   легко знайшли спільну мову. Жодна перерва не обходилась без спілкування. Прес-конференція, яка відбулась в школі за участі волонтера, дала змогу учням ознайомитись з родиною Руксандри, її захопленнями, з  культурою та  традиціями Румунії. Цікавою була її розповідь про навчання в університеті в Англії. Учні активно долучились до конференції та задавали їй різноманітні запитання.

            Зворушили волонтерку відвідини місцевого дитячого садочку. Вона була присутня на патріотичному заході, присвяченому 4 річниці Небесної Сотні. І хоч все звучало українською мовою, Елені-Руксандрі  котилися сльози від отриманих вражень.

28 лютого.  День був присвячений проблемам, які турбують все людство: екології у світі, у нашій країні та зокрема у нашому селі. Учні 9 класу дуже активно обговорювали цю тему. Роксана донесла учням через перегляд відео факти про топ-10 найчистіших країн світу. Після цього учні на деякий час уявили себе керівниками власного села. У групах вони працювали над проектом « Якби я був мером села, щоб я зробив для покращення екологічних умов у селі».   Після обговорення грали ігри, розучували тексти пісень англійською мовою. Підсумком дня було чаювання та невимушене спілкування.

.
1 березня. В нашій школі волонтер працювала на базі початкової школи. Протягом дня молодші школярі вправлялись у вимові вивчених та нових слів англійської лексики, брали участь у розвиваючих іграх на тему «Animals» і «Family», виконували лексичні вправи з елементами рухів. Спілкування з англомовним носієм відбувалося у невимушеній атмосфері, що спонукало вихованців до позитивного мислення та діяльності.

2 березня. Цей день був присвячений музиці. Спочатку учні 8 класу обговорювали різні музичні жанри та стилі, глибше знайомились з авторами та виконавцями англомовних пісень. Потім учні виконували творчі музичні завдання. Велике задоволення учні отримали від настільних ігор, які організувала Руксандра. За традицією школярів цей день завершився смачним частування з невимушеною розмовою про музичні уподобання учнів.